Σούπα με κόκκινες φακές και καρότο


Υλικά

  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ κόκκινες φακές
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε σε 1 λίτρο βραστό νερό, τις φακές και το κύβο και καλύπτουμε το τηγάνι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  5. Καταβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε και προσθέτουμε επιπλέον φύλλα μαϊντανού.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015