Υλικά
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 100 γρ κόκκινες φακές
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε σε 1 λίτρο βραστό νερό, τις φακές και το κύβο και καλύπτουμε το τηγάνι.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Καταβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε επιπλέον φύλλα μαϊντανού.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!