Tηγανητό κοτόπουλο με μπρόκολο και καστανό ρύζι


Υλικά

  • 200γρ μπρόκολο (περίπου 6 μπουκετάκια), κομμένα στη μέση
  • 1 στήθος κοτόπουλο (περίπου 180g), κομμένο σε κυβάκια
  • 15γρ τζίντζερ, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, από κονσέρβα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 250γρ καστανό ρύζι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μπρόκολο σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνουμε βραστό νερό και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό και τηγανίζουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. 
  4. Στραγγίζουμε το μπρόκολο και κρατάμε το νερό. 
  5. Ρίχνουμε το μπρόκολο στο τηγάνι με τη σόγια, το μέλι, τη πιπεριά Φλωρίνης  και 4 κουταλιές της σούπας νερό από το μπρόκολο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. 
  6. Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο με το ρύζι μας.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015