Υλικά
- 200γρ μπρόκολο (περίπου 6 μπουκετάκια), κομμένα στη μέση
- 1 στήθος κοτόπουλο (περίπου 180g), κομμένο σε κυβάκια
- 15γρ τζίντζερ, κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά φλωρίνης, από κονσέρβα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 250γρ καστανό ρύζι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μπρόκολο σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνουμε βραστό νερό και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό και τηγανίζουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το μπρόκολο και κρατάμε το νερό.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο στο τηγάνι με τη σόγια, το μέλι, τη πιπεριά Φλωρίνης και 4 κουταλιές της σούπας νερό από το μπρόκολο και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρουμε το τηγανητό κοτόπουλο με το ρύζι μας.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!