Συκώτι κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια και σως Μαδέρα


Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες λεπτές
  • 1 1/4 κιλά συκώτι κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι Μαδέρα (δείτε τη συνταγή εδώ)
  • 1 σκληρό βρασμένο αυγό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεται συνεχώς, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν καλά, περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. 
  2. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι 1 κουταλιά της σούπας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα συκωτάκια στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τα γυρίζουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2 λεπτά ακόμη. Τα συκώτια πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό. 
  3. Βγάζουμε τα συκωτάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω από τα κρεμμύδια. 
  4. Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε της σως Μαδέρα. 
  5. Ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε τα καφέ υπολείματα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. 
  6. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα συκώτια και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα κομματάκια αυγό και το μαϊντανό από πάνω.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015