Πικάντικα ρεβίθια "ξηροί καρποί"


Υλικά

  • 400 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το κύμινο, τη μαντζουράνα, το μπαχάρι και το αλάτι. 
  3. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στη πάνω θέση του φούρνου.
  4. Ψήνουμε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσουν και και να γίνουν τραγανά, για περίπου 30 λεπτά. 
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 15 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015