Γκαράμ Μασάλα


Υλικά

Για 4 κουταλάκια μπαχαρικό

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους καρδάμωμου
  • 1 1/ 2 εκατοστό μήκος ξύλο κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • 1 tsp σπόρους κύμινο
  • 1/2 tsp σπόρους κόλιαντρου
  • 1 μεγάλο δαφνόφυλλο

Εκτέλεση

  1. Όλα αυτά τα μπαχαρικά τα καβουρδίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 2 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Τα αλέθουμε σε μύλο μπαχαρικών ή με το γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Το αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάμε το δοχείο σε δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015