Σαλάτα υπερτροφών



Υλικά


  • 700 γραμμάρια γλυκοπατάτες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο σκόνη
  • 1 μικρή πρέζα κανέλλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κινόα
  • 320 γραμμάρια μπρόκολο
  • 35 γραμμάρια ανάμεικτοι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα κλπ)
  • 1 ρόδι
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1 δόση βαλσαμικό ξύδι
  • 40 γραμμάρια ανάμεικτοι βλαστοί
  • 1 κουπάκι κάρδαμο
  • 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι
  • 1 δέσμη φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
Για το σερβίρισμα:

  • 1 κουπάκι φρέσκο κάρδαμο για σαλάτα
  • 20 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση


  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C . Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με το μπούκοβο, τον κόλιαντρο και την κανέλα, "βρέξτε" με λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά. 
  2. Απλώστε σε μια ισοκατανεμημένη στρώση και βάλτε τα στο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  3. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε τη κινόα σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι με βραστό αλατισμένο νερό. Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, στη συνέχεια κόψτε στη μέση και σε λεπτές φέτες το κοτσάνι. 
  4. Τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σουρωτήρι και αφήστε τα πάνω από το σκέυος με την κινόα. Καλύψτε το σκεύος με τα μπρόκολα και μαγειρέψτε τα στον ατμό για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν, στραγγίξτε και ξεπλύντε την κινόα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, και στη συνέχεια, αφήστε τη να κρυώσει μαζί με το μπρόκολο. Αφαιρέστε τη γλυκοπατάτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει πολύ.
  5. Έπειτα, ψήστε τα καρύδια σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 έως 3 λεπτά, και στη συνέχεια ρίξτε τα σε ένα γουδί και χτυπήστε τα ελαφρά. Κόψτε στη μέση το ρόδι και πιέστε το χυμό από το μισό, σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 3 φορές σε ποσότητα το  ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το βαλσαμικό ξύδι . Χτυπήστε καλά και αλατοπιπερώστε.
  6. Προσθέστε το κρύο μπρόκολο και τα λαχανάκια στο ντρέσινγκ, και στη συνέχεια, κόψτε το κάρδαμο. Χοντροκόψτε το κόλιανδρο, τη λεπτή φέτα τσίλι και προσθέστε τα στο μπολ μαζί με την κινόα και τη γλυκοπατάτα.
  7. Απλώστε τα σε μια πιατέλα, μετά βγάλτε έξω και τρυπήστε τη σάρκα του αβοκάντο. Σπάστε το εναπομείναν μισό ρόδι με ένα ξύλινο κουτάλι έτσι ώστε οι σπόροι να πέσουν και να σκορπίσουν  πάνω στην πιατέλα μαζί με τα καρύδια.
  8. Κόψτε το κάρδαμο στην κορυφή, και στη συνέχεια σερβίρετε με τρίμματα τυριού φέτας.



Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015