Υλικά
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξέρο
- ελαιόλαδο
- 500 γρ. αρνάκι μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 400 ml νερό
- 2 κλωνάρια βασιλικό ψιλοκομμένα
- 120 γρ. κουσκούς
- 150 γρ. ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια αρνιού, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατέβουμε ρίχνοντας τη σάλτσα ντομάτας, το νερό και το βασιλικό.
- Προσθέτουμε αλάτι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και στη συνέχεια σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ ώρα ή μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 150 ° C στον αέρα για περίπου 2 ώρες, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Για το κουσκούς
- Απλώνουμε το κουσκούς σε μπωλ σερβιρίσματος και ρίχνουμε τον βρασμένο ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει το κουσκούς.
- Το αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρετε το αρνί με το κουσκούς και ανάμικτη πράσινη σαλάτα
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!



