Φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ και μέλι




Υλικά

  • 25 Φτερούγες κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα:

  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι
  • 1-2 εκατοστα τζίντζερ τριμμένο
  • 4-5 βλαστοί θυμαριού, χωρίς φύλλα

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ ώστε να δημιουργηθεί μια "κολλώδης" σως.
  2. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα ρηχό σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα μας.
  3. Τυλίγουμε με ζελατίνα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 24 ώρες.
  4. Μπορούμε να τις ψήσουμε στη σχάρα, ή σε τηγάνι σχάρα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει σκούρο το εξωτερικό της φτερούγας και τα υγρά της να βγαίνουν "καθαρά" όταν την τσιμπήσουμε.
  5. Αν προτιμήσουμε να την ψήσουμε σε τηγάνι σχάρα, καλό είναι να συνεχίσουμε το ψήσιμο σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί εντελώς.

Πηγή

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015