Υλικά
- 25 Φτερούγες κοτόπουλο
Για τη μαρινάδα:
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι
- 1-2 εκατοστα τζίντζερ τριμμένο
- 4-5 βλαστοί θυμαριού, χωρίς φύλλα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ ώστε να δημιουργηθεί μια "κολλώδης" σως.
- Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα ρηχό σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα μας.
- Τυλίγουμε με ζελατίνα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Μπορούμε να τις ψήσουμε στη σχάρα, ή σε τηγάνι σχάρα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει σκούρο το εξωτερικό της φτερούγας και τα υγρά της να βγαίνουν "καθαρά" όταν την τσιμπήσουμε.
- Αν προτιμήσουμε να την ψήσουμε σε τηγάνι σχάρα, καλό είναι να συνεχίσουμε το ψήσιμο σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί εντελώς.
Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!