Σως Μαδέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για sauce madeira

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι κρασί Μαδέρα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. 
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλυτζάνια νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε σε αυτό τον κύβο βοδινού και το αφήνουμε να βράσει. 
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αλεύρι.
  4. Κατόπιν ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. 
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα Μαδέρα.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015