Υλικά
- 1 φλυτζάνι κρασί Μαδέρα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/3 φλυτζανιού αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλυτζάνια νερό και όταν ζεσταθεί διαλύουμε σε αυτό τον κύβο βοδινού και το αφήνουμε να βράσει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το αλεύρι.
- Κατόπιν ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα Μαδέρα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!