Υλικά
- 6 κρεμμύδια στιφάδου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ.σούπας μέλι
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- Μισή κούπα κονιάκ
- Μπαχάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- Μισή κούπα μπαλσάμικο
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 χταπόδι ενός κιλού περίπου
Εκτέλεση
- Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε μισή ώρα να βράσει στο ζουμί του
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι που έχουμε κόψει σε μερίδες
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ψιλοκομμένο
- Ρίχνουμε το κονιάκ με το κρασί και το ξύδι
- Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μπαχάρι
- Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε σε πιάτα
- Το χταπόδι στιφάδο με μέλι είναι έτοιμο!
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!