Χταποδάκι στιφάδο με μέλι


Υλικά

  • 6 κρεμμύδια στιφάδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • Μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Μισή κούπα μπαλσάμικο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 χταπόδι ενός κιλού περίπου

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε μισή ώρα να βράσει στο ζουμί του
  2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι που έχουμε κόψει σε μερίδες
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ψιλοκομμένο
  4. Ρίχνουμε το κονιάκ με το κρασί και το ξύδι
  5. Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μπαχάρι
  7. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα
  8. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε
  9. Αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε σε πιάτα
  10. Το χταπόδι στιφάδο με μέλι είναι έτοιμο!

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015