Cheesecake με μέλι και γιαούρτι


Υλικά


  • 100γρ μπισκότα πτι-μπερ (ή μπισκότα digestive)
  • 85γρ καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 85γρ λιωμένο βούτυρο
  • 250ml γιαούρτι
  • 750γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμονι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250ml μέλι
  • φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο σε 160 ° C. 
  2. Βάζουμε τα μπισκότα και τα περισσότερα από τα αμύγδαλα μέσα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και τα διαλύουμε χρησιμοποιώντας ένα πλάστη. 
  3. Ανακατεύουμε με το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα βαθύ μέτριο οβάλ ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  4. Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το μασκαρπόνε. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, και τα ρίχνουμε ένα ένα στο μείγμα. 
  5. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, το μέλι και ανακατεύουμε. Από το μέλι κρατάμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας. 
  6. Τα απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά περισσότερο, μέχρι να ροδίσει.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 2 ημέρες.
  8. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, περιχύνουμε το υπόλοιπο μέλι.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015