Υλικά
- 100γρ μπισκότα πτι-μπερ (ή μπισκότα digestive)
- 85γρ καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 85γρ λιωμένο βούτυρο
- 250ml γιαούρτι
- 750γρ τυρί μασκαρπόνε
- 2 αυγά
- ξύσμα από 1 λεμονι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250ml μέλι
- φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το φούρνο σε 160 ° C.
- Βάζουμε τα μπισκότα και τα περισσότερα από τα αμύγδαλα μέσα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και τα διαλύουμε χρησιμοποιώντας ένα πλάστη.
- Ανακατεύουμε με το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα βαθύ μέτριο οβάλ ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το μασκαρπόνε. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, και τα ρίχνουμε ένα ένα στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, το μέλι και ανακατεύουμε. Από το μέλι κρατάμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας.
- Τα απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά περισσότερο, μέχρι να ροδίσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 2 ημέρες.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, περιχύνουμε το υπόλοιπο μέλι.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!