Υλικά
- 10 αυγά
- μαϊντανος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 3 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 100γρ τυρί φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τη φέτα και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ γύρω από τις άκρες.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις ελιές και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αυγά. Μαγειρεύουμε τα αυγά, ανακατεύοντας τα για περίπου 2 λεπτά. Τα αυγά θέλουμε να είναι μισομαγειρεμένα.
- Ρίχνουμε τη φέτα και τοποθετούμε το τηγάνι στον φούρνο (αν το τηγάνι μας δεν μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα ταψάκι). Ψήνουμε στο γκιλ για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!