Ομελέτα με κρεμμύδι και ελιές


Υλικά

  • 10 αυγά
  • μαϊντανος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 100γρ τυρί φέτα, τριμμένη





Εκτέλεση


  1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τη φέτα και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ γύρω από τις άκρες.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις ελιές και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αυγά. Μαγειρεύουμε τα αυγά, ανακατεύοντας τα για περίπου 2 λεπτά. Τα αυγά θέλουμε να είναι μισομαγειρεμένα.
  5. Ρίχνουμε τη φέτα και τοποθετούμε το τηγάνι στον φούρνο (αν το τηγάνι μας δεν μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα ταψάκι). Ψήνουμε στο γκιλ για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015