Δίχρωμο κέικ με σοκολάτα, βατόμουρο και τριαντάφυλλο

Υλικά

Για το μείγμα σοκολάτας

  • 225 γρ βούτυρο
  • 225 γρ ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 85γ ρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 50 γρ σκόνη κακάο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 γρ γιαούρτι

Για το μείγμα βατόμουρο - τριαντάφυλλο

  • 25 γρ κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 225 γρ βούτυρο
  • 225 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 85 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1½ κουταλιές της σούπας ροδόνερο
  • 100 γρ γιαούρτι
  • τεχνητό ροζ χρώμα

Για τη συναρμολόγηση και το γλάσο

  • μαρμελάδα βατόμουρο
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C  και βουτυρώνουμε δύο στρόγγυλα ταψάκια 18 εκατοστών.
  2. Ξεκινάμε με το μείγμα σοκολάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ενωθούν.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
  4. Παράλληλα ετοιμάζουμε το μείγμα βατόμουρο - τριαντάφυλλο. Καθαρίζουμε τα ταψάκια και τα βουτυρώνουμε.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα βατόμουρα. Τα ανακατεύουμε και λιώνουμε τα βατόμουρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τα αμύγδαλα, το ροδόνερο και το γιαούρτι, και χτυπάμε όπως προηγουμένως. Όταν τα υλικά ενωθούν, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  6. Μοιράζουμε στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσουν, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο να κοπούν ευκολότερα.
  8. Βγάζουμε τα κέικ από το ψυγείο. Κόβουμε ένα κύκλο διαμέτρου 12 εκατοστών χρησιμοποιώντας έναν κόπτη μπισκότων. Στη συνέχεια, παίρνουμε τον κύκλο τον 12 εκατοστών και από αυτόν κόβουμε ένα κύκλο διαμέτρου 6 εκατοστών. Στο τέλος θα πρέπει για κάθε κέικ να έχουμε έναν κύκλο 6 εκ., ένα δαχτυλίδι 12 εκ. και ένα δαχτυλίδι 18 εκ.
  9. Ανταλλάζουμε τα μεσαία δαχτυλίδια των κέικ σοκολάτας με τα μεσαία δαχτυλίδια από το κείκ βατόμουρο-τριαντάφυλλο και συναρμολογούμε και πάλι τα κομμάτια.
  10. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και στη συνέχει την κοσκινίζουμε για να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Αλείφουμε τα κέικ με τη μαρμελάδα και τα τοποθετούμε εναλλάξ.
  11. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και την περιχύνουμε πάνω από το κέικ μας.
  12. Διατηρείται για δύο μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. 

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015