Αυγά ποσέ με γλυκιά κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Mum's poached eggs with butternut pumpkin hash and goat cheese

Συστατικά

  •   1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  •   170 γρ ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια
  •   400 γρ κολοκύθα γλυκιά, κομμένη σε κομμάτια
  •   200 γρ μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε κομμάτια
  •   3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  •   1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  •   1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  •   4 μεγάλα αυγά
  •   120 γρ κατσικίσιο τυρί
  •   3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι. Προσθέτουμε το ζαμπόν και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να καραμελώσουν και γίνουν τρυφερά.
  2. Ανακατεύουμε σε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, το σχοινόπρασο και το μαϊντανό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κρατάμε ζεστό.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξίδι και 2 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Μειώνουμε τη θερμότητα, ​​έτσι ώστε το νερό μόλις να σιγοβράζει.
  4. Σπάμε 1 αυγό σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια να το μεταφέρουμε στο νερό που σιγοβράζει. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα αυγά. Αφήνουμε τα αυγά να βράσουν για περίπου 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα αυγά από το νερό και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
  5. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, χτυπάμε ελαφρά το κατσικίσιο τυρί με τη κρέμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι.
  6. Χωρίζουμε το μείγμα με τη κολοκύθα σε 4 πιάτα. Τοποθετούμε ένα αυγό ποσέ από πάνω και λίγη και λίγη από τη κρέμα τυριού πάνω από τα αυγά και σερβίρουμε.


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015