Πίτσα με προσούτο, μοτσαρέλα και ελιές

Deep-dish supreme pizza

Συστατικά 

  •   80 ml τοματοπολτός
  •   100 γρ σαλάμι
  •   4 φέτες προσούτο, κομμένο σε τετραγωνάκια
  •   40 γρ μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  •   1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους, κομμένη σε λεπτές φέτες
  •   40 γρ  ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  •   100 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε κομματάκια
  •   50 γρ ντομάτες cherry
  •   φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
  •   τριμμένη παρμεζάνα, για να το σερβίρισμα

Για τη ζύμη

  •   2 φλιτζάνια (300γρ) αλεύρι
  •   1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •   2 κουταλάκι του γλυκού (1 φακελάκι / 7γρ ) ξηρή μαγιά
  •   μία πρέζα ζάχαρη 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 1 φλυτζάνι (250 ml) ζεστό νερό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά,  μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς μέσα στο αλεύρι. Χρησιμοποιούμε μία ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. 
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική. Την τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνουμε περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C. Λαδώνουμε ένα ταψί πίτσας 30 εκατοστών. Βάζουμε τη ζύμη στο κέντρο και την πιέζουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω στο ταψί.
  4. Απλώνουμε το τοματοπολτού πάνω από τη ζύμη. Αραδιάζουμε το σαλάμι,  το προσούτο, τα μανιτάρια, την πιπεριά,  τις ελιές, τη μοτζαρέλα και τις ντομάτες πάνω από τη ζύμη. Την αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά για να αυξηθεί ελαφρά.
  5. Ψήνουμε την πίτσα για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με ρόκα και παρμεζάνα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015