Συστατικά
- 1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 3 αστεράκια γλυκάνισο
- 2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 750ml Coca-Cola
- 2/3 φλιτζάνι (160ml) χυμό ανανά
- 1/4 φλιτζανιού (55 γρ) καστανή ζάχαρη
- 2/3 κούπα (170 γρ) πελτέ
- 200 γρ κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ άσπρο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ καρότο, τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 20 γρ μουστάρδα
- χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140C. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το κρεμμύδι, το γλυκάνισο, το μπούκοβο και την κανέλα σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με τα χοιρινά παϊδάκια. Προσθέτουμε την Coca-Cola. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 1/2 ώρα.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε τα υγρά από το ψήσιμο σε ένα μέτριο τηγάνι. Προσθέτουμε το χυμό ανανά, τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας. Βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το κόκκινο και το άσπρο λάχανο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τ μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε, γυρίζοντας και ραντίζοντας με τη σάλτσα, για 5 λεπτά.
- Χωρίζουμε τα παϊδάκια σε πιάτα και σερβίρουμε με τη λαχανοσαλάτα και την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!