Τηγανητή φέτα με σως παντζάρι και πουρέ φασολιού

Υλικά

  • 100γρ φέτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
  • λίγο αλεύρι
  • 100γρ φύλλα ρόκας

Για τη σως και το πουρέ φασολιού

  • 250γρ βρασμένα παντζάρια, κομμένα σε κύβους
  • μισό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • Ελαιόλαδο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400γρ κόκκινα φασόλια κονσέρβα


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το παντζάρι, το κρεμμύδι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
  2. Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φασόλια, λίγο ζουμί από την κονσέρβα, αλάτι και πιπέρι. 
  3. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα φασόλια. Φροντίζουμε να μην τα λιώσουμε τελείως, αλλά να υπάρχουν και μερικά κομματάκια.
  4. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, περνάμε τη φέτα από λίγο αλέυρι και την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Βάζουμε μια ποσότητα πουρέ φασολιού σε ένα πιάτο, τα κομμάτια φέτας από πάνω και τη σως παντζαριού. Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015