Κέικ καρότου

Υλικά

  • 175γρ καστανή ζάχαρη
  • 175ml ηλιέλαιο
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 140γρ τριμμένο καρότο (περίπου 3 μέτρια)
  • 100γρ σταφίδες
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 175γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο

  • 175γρ ζάχαρη άχνη
  • 1½-2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 18 εκατοστών.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα. 
  3. Ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια τα κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι ρευστό.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40- 45 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο

  1. Χτυπάμε τα υλικά του γλάσου σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει λείο. Θα πρέπει να γίνει ρευστό σαν κρέμα γάλακτος.
  2. Βάζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε το γλάσο.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015