Μηλόπιτα Αμερικάνικη

Υλικά

Γέμιση

  • 8 κούπες μήλα τύπου Αμερικής
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
  • 1 χούφτα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Ανοίξτε τη μισή ζύμη σε φύλλο και στρώστε το σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος για τάρτες διαμέτρου 25 εκ, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Βάλτε τα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, ανακατέψτε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν ελαφριά τα μήλα με το ζουμί που θα βγάλουν.
  4. Αν δεν έχουν αρκετό ζουμί προσθέστε 2-3 κουταλιές νερό.
  5. Στρώστε τα μέσα στην τάρτα και σκορπίστε τις σταφίδες και τα καρύδια.
  6. Πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά.
  7. Ραντίστε με το λιωμένο βούτυρο.
  8. Ανοίξτε με την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο επάνω σε καλά αλευρωμένο καμπότο ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα.
  9. Κόψτε λωρίδες 2-3 εκατοστών. Βάλτε τις λωρίδες πάνω στα μήλα σε πλέγμα.
  10. Θα πρέπει να αφήσετε κενά για να φεύγει ο ατμός στο ψήσιμο.
  11. Αλείψτε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.
  12. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  13. Σερβίρετε ελαφριά ζεστή.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015