Υλικά
- 2 δόσεις ζύμη τάρτας (δείτε εδώ)
Γέμιση
- 8 κούπες μήλα τύπου Αμερικής
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 1 χούφτα καρύδια
Εκτέλεση
- Ανοίξτε τη μισή ζύμη σε φύλλο και στρώστε το σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος για τάρτες διαμέτρου 25 εκ, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Βάλτε τα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, ανακατέψτε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν ελαφριά τα μήλα με το ζουμί που θα βγάλουν.
- Αν δεν έχουν αρκετό ζουμί προσθέστε 2-3 κουταλιές νερό.
- Στρώστε τα μέσα στην τάρτα και σκορπίστε τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά.
- Ραντίστε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ανοίξτε με την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο επάνω σε καλά αλευρωμένο καμπότο ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα.
- Κόψτε λωρίδες 2-3 εκατοστών. Βάλτε τις λωρίδες πάνω στα μήλα σε πλέγμα.
- Θα πρέπει να αφήσετε κενά για να φεύγει ο ατμός στο ψήσιμο.
- Αλείψτε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.
- Ψήστε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε ελαφριά ζεστή.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!