Ζύμη τάρτας


Υλικά

  • 1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κούπας μαγειρικό λίπος ή βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο σε κομματάκια
  • 3 κουταλιές κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Σ'ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη. 
  2. Προσθέστε το λίπος και πατήστε το μείγμα με τον ειδικό αναδευτήρα ζύμης ή τρίψτε το με τα δάχτυλά σας ώστε να σχηματιστούν χοντρά τρίμματα. 
  3. Ραντίστε το με το νερό και δουλέψτε το ελαφρά, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και να μαζευτεί σε μια μπάλα.
  4. Ανοίξτε το φύλλο σε διάμετρο 28 εκ επάνω σε αλευρωμένο βαμβακερό ύφασμα (καμπότο) για να μην κολλάει και να μπορείτε εύκολα να τη σηκώσετε και να την αναποδογυρίσετε μέσα στην ταρτιέρα.

Προσοχή!

Δεν πρέπει να παιδέψετε πολύ τη ζύμη γιατί θα σφίξει. Η ζύμη πρέπει να είναι ανώμαλη και όχι λεία.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015