
Υλικά
- 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμυδιού κομμένο σε κύβους
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio ή Carnaroli
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι χυμό καρότου
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 100 γρ παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το κρατάμε ζεστό.
- Σε μεσαίο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμυδι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το ρύζι είναι διαφανές στα άκρα, για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 2 λεπτά.
- Με μια κουτάλα, προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, για περίπου 4 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και η σάλτσα είναι κρεμώδης (ίσως δεν χρειαστεί όλος ο ζωμός), για περίπου 20 με 25 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό καρότου και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί, για περίπου 4 λεπτά.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!