Ριζότο με λεμόνι και καρότο



Υλικά

  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 
  • 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμυδιού κομμένο σε κύβους
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio ή Carnaroli
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό καρότου
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το κρατάμε ζεστό. 
  2. Σε μεσαίο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμυδι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το ρύζι είναι διαφανές στα άκρα, για περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 2 λεπτά. 
  5. Με μια κουτάλα, προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, για περίπου 4 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και η σάλτσα είναι κρεμώδης (ίσως δεν χρειαστεί όλος ο ζωμός), για περίπου 20 με 25 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε το χυμό καρότου και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί, για περίπου 4 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. 
  8. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015