
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο ( συν περισσότερο για το ταψί
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη και ξεφλουδισμένη
- 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 1 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε ένα 2-λίτρων ρηχό ταψί και το τρίβουμε με το σκόρδο.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε στρώσεις.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και dot με βούτυρο?
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στη πάνω θέση του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, από 30 έως 40 λεπτά. Το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!


