Πουγκιά με μαρμελάδα

Υλικά

Ζύμη

  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 3-4 κουταλιες ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 300-400 γρ αλεύρι

Γέμιση

  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας 
  • καρύδια

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
  2. Πέρνουμε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης και ανοίγουμε ένα μικρό φυλλο.
  3. Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και 2-3 καρύδια στη μέση της κάθε ζύμης.
  4. Κλείνουμε τη ζύμη σε πουγκιά.
  5. Αλοίφουμε με αυγό αραιωμένο σε νερό.
  6. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Σημείωση :

Στη θέση της μαρμελάδας μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο με ζάχαρη

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015