
Υλικά
Για 6 άτομα
- 400 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
- 100 γρ. μαύρο ρύζι
- 50 γρ. μαντζουράνα
- 50 γρ. δυόσμο φρέσκο
- 50 γρ. κάππαρη ξεπλυμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κλωναράκι σέλινο
- 1 λεμόνι μεγάλο, το ξύσμα και το χυμό
- 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
- 12 τοματίνια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να το παραβράσουμε και το μαύρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξει.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα στεγνά υλικά (εκτός από τα τοματίνια) και κατόπιν προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και προσθέτουμε, αν χρειάζεται.
- Ανακατεύουμε καλά το ρύζι μας με τη σάλτσα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, σκεπασμένο με μεμβράνη. Τακτοποιούμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα τοματίνια.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!