Ογκρατέν με πράσο, πατάτες και μανιτάρια Μορέλ


Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου 
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια Morel, 
  • 1 πράσινο σκόρδο ή 2 μικρές σκελίδες ξερό 
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 μέτρια πράσα
  • Χοντρό αλάτι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Βούτυρουμε ένα 2-λίτρων ταψί. 
  3. Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε φέτες
  4. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, τα μανιτάρια και το σκόρδο να σιγοβράσουν.
  5. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε παχιές φέτες και τις στρώνουμε στο ταψί. 
  6. Βάζουμε τα μισά πράσα και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το μισό μίγμα ζωμού-κρέμας γάλακτος. Επαναλάμβάνουμε με τα υπόλοιπα μισά υλικά.
  7. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. 
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες και το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού εχει απορροφηθεί, από 20 έως 25 λεπτά περισσότερο. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά.
  10. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015