
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια Morel,
- 1 πράσινο σκόρδο ή 2 μικρές σκελίδες ξερό
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 2 μέτρια πράσα
- Χοντρό αλάτι
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βούτυρουμε ένα 2-λίτρων ταψί.
- Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε φέτες
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό, τα μανιτάρια και το σκόρδο να σιγοβράσουν.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε παχιές φέτες και τις στρώνουμε στο ταψί.
- Βάζουμε τα μισά πράσα και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το μισό μίγμα ζωμού-κρέμας γάλακτος. Επαναλάμβάνουμε με τα υπόλοιπα μισά υλικά.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες και το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού εχει απορροφηθεί, από 20 έως 25 λεπτά περισσότερο.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!