Κανελόνια με σπανάκι


Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 250 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 250 γρ κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 600 γρ σπανάκι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 ml γάλα
  • 50 γρ βούτρυο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  2. Τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους. 
  3. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. 
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. 
  5. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό,τα τυριά,(κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος) αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. 
  6. Γεμίζουμε τα κανελόνια. 
  7. Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη ψιλοκομμένη ντομάτα. 
  8. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια.
Σερβίρονται ζεστά.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015