Κρουασάν βουτύρου



Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 350 ml γάλα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό στη μεσαία σκάλα για 3' το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, τη μαγιά και το αλάτι κι ομογενοποιείτε. 
  3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και κοσκινίζετε στο μείγμα το αλεύρι. Καλύπτετε τον κάδο με μεμβράνη κι αφήνετε το μείγμα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.
  4. Αλευρώνετε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου και μεταφέρετε τη ζύμη. Την ανοίγετε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 40x60 εκ.). 
  5. Κόβετε με το μαχαίρι κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς και σχηματίζετε 6 τρίγωνα. Τυλίξτε κάθε ένα κομμάτι, ρολάροντάς το από τη μεγαλύτερη μεριά προς τη μικρότερη. Γυρνάτε τις ακρούλες προς τα μέσα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και τις στερεώνετε, αν χρειάζεται με λίγο νεράκι.
  6. Αραδιάζετε τα κρουασανάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν 30’.
  7. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το αβγό πρόχειρα με ένα πιρούνι, να αφρίσει. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια από τα κρουασάν σας, ώστε να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25', μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο χρώμα τα κρουασανάκια σας.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια τομή στην εσωτερική πλευρά του κρουασάν και να βάλουμε μέσα μαρμελάδα ή μερέντα.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015