Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 350 ml γάλα
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό στη μεσαία σκάλα για 3' το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει.
- Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, τη μαγιά και το αλάτι κι ομογενοποιείτε.
- Χαμηλώνετε την ταχύτητα και κοσκινίζετε στο μείγμα το αλεύρι. Καλύπτετε τον κάδο με μεμβράνη κι αφήνετε το μείγμα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.
- Αλευρώνετε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου και μεταφέρετε τη ζύμη. Την ανοίγετε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 40x60 εκ.).
- Κόβετε με το μαχαίρι κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς και σχηματίζετε 6 τρίγωνα. Τυλίξτε κάθε ένα κομμάτι, ρολάροντάς το από τη μεγαλύτερη μεριά προς τη μικρότερη. Γυρνάτε τις ακρούλες προς τα μέσα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και τις στερεώνετε, αν χρειάζεται με λίγο νεράκι.
- Αραδιάζετε τα κρουασανάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν 30’.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το αβγό πρόχειρα με ένα πιρούνι, να αφρίσει. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια από τα κρουασάν σας, ώστε να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25', μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο χρώμα τα κρουασανάκια σας.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια τομή στην εσωτερική πλευρά του κρουασάν και να βάλουμε μέσα μαρμελάδα ή μερέντα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!



