Υλικά
Για 4 άτομα
- 500γρ. αρνί (μπούτι)
- 500γρ. χοιρινό
- 200γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. λευκό κρασί
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.σ. δυόσμο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- 4 λαδόκολλες μεγάλες, διπλωμένες στη μέση
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.
- Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή.
- Αλείφετε καλά το κρέας με το μίγμα.
- Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί.
- Τυλίγετε και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες.
- Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό.
- Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!