
Υλικά
- 500 γρ. παντζάρια
- 1 & 1/2 φλ.τσ. γιαούρτι Κρι Κρι στραγγιστό 2% από 100% ελληνικό γάλα Σερρών
- 3 σκ. σκόρδο λυωμένες
- 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ..σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ να ψηθούν σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατόπιν αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Χτυπάμε καλά το λαδόξυδο με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ανακατεύουμε με το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι, χτυπώντας τη σάλτσα με πιρούνι να γίνει λεία.
- Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και τη μισή καρυδόψιχα.
- Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και ανακατεύουμε καλά τα κομμένα παντζάρια με το ένα μέρος.
- Τα βάζουμε σε απλωτό σκεύος και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, ρίχνοντας επάνω την καρυδόψιχα και τον μαϊντανό.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο γιά 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!