
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 800 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
- 400 γρ βρασμένες φακές
- 300 γρ σπαγγέτι
- 100 γρ φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τη πάστα ντομάτας, τις ντομάτες και 1/2 φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με τα μακαρόνια. Σερβίρουμε.και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!