Μακαρόνια με σάλτσα φακής και φέτα

Pasta with lentil sauce and feta (vegetarian)

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • 400 γρ βρασμένες φακές
  • 300 γρ σπαγγέτι
  • 100 γρ φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τη πάστα ντομάτας, τις ντομάτες και 1/2 φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα με τα μακαρόνια. Σερβίρουμε.και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015