Κέικ ψαριού


Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 100γρ κατεψυγμένα μπιζέλια, και επιπλέον, μαγειρεμένα, για να εξυπηρετήσει
  • μισό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 225γρ (περίπου 3 φιλέτα) καπνιστό σκουμπρί, σε κομματάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Οι πατάτες πρέπει να είναι μαλακές εξωτερικά και μέσα να είναι ακόμα λίγο ωμές
  2. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά. Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
  4. Βάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκουμπρί, το αλεύρι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο και αρχίζει να ομογενοποιείται.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 κέικ και να βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Μπορουμε να τα τυλίξουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Διατηρούνται μέχρι και 2 μήνες.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κέικ για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  7. Σερβίρουμε με αρακά και φέτες λεμονιού.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015