Πίτα σφολιάτας με κοτόπουλο και μανιτάρια



Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 250γρ μανιτάρια
  • θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 400ml ζωμό κότας
  • 200ml γάλα
  • 500γρ φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τα τηγανίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας τα περιστασιακά.  
  2. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. 
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το θυμάρι, και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  4. Ριχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύωντας για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλο, το γάλα και τέλος τα μπουτάκια κοτόπουλο.
  5. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. 
  6. Βάζουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο ταψί (περίπου 20 x 30 εκατοστά) με χείλος και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 ° C . 
  8. Αλείφουμε με αυγό το χείλος του ταψιού και τοποθετούμε τη σφολιάτα πάνω από τη γέμιση.
  9. Πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα τις άκρες και αλείφουμε με το αυγό.
  10. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει.


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015