Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 8 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 250γρ μανιτάρια
- θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 400ml ζωμό κότας
- 200ml γάλα
- 500γρ φύλλα σφολιάτας
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τα τηγανίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας τα περιστασιακά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και βάζουμε το μπέικον στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το θυμάρι, και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Ριχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύωντας για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλο, το γάλα και τέλος τα μπουτάκια κοτόπουλο.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
- Βάζουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο ταψί (περίπου 20 x 30 εκατοστά) με χείλος και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 ° C .
- Αλείφουμε με αυγό το χείλος του ταψιού και τοποθετούμε τη σφολιάτα πάνω από τη γέμιση.
- Πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα τις άκρες και αλείφουμε με το αυγό.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!



