Υλικά
- 400γρ βρασμένο αρακά
- 400γρ βρασμένα ρεβίθια
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ταχίνι
- μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10-12 φύλλα μέντας , ψιλοκομμένα
- ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
- 200γρ κουσκούς
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 100γρ γιαούρτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μισό αρακά, τα ρεβίθια, το αλεύρι, το σκόρδο, το κύμινο, το βούτυρο ή το ταχίνι, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο σε ένα μπλέντερ.
- Τα χτυπάμε ώστε να γίνουν πάστα, προσθέτοντας λίγο νερό και αν σας φαίνεται πάρα πολύ στεγνό.
- Χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια, πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπιφτέκια. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν για 10 λεπτά ή περισσότερο, αν έχουμε χρόνο.
- Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια περιχύνουμε με βραστό νερό, μέχρι να το καλύψει. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τα φαλάφελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, τις ντομάτες και τον αρακά με το κουσκούς.
- Σερβίρετε τη σαλάτα και τα φαλάφελ με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!