Φαλάφελ αρακά με σαλάτα κουσκούς


Υλικά

  • 400γρ βρασμένο αρακά
  • 400γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ταχίνι
  • μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φύλλα μέντας , ψιλοκομμένα
  • ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
  • 200γρ κουσκούς
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 100γρ γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μισό αρακά, τα ρεβίθια, το αλεύρι, το σκόρδο, το κύμινο, το βούτυρο ή το ταχίνι, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο σε ένα μπλέντερ.
  2. Τα χτυπάμε ώστε να γίνουν πάστα, προσθέτοντας λίγο νερό και αν σας φαίνεται πάρα πολύ στεγνό.
  3. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια, πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπιφτέκια. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν για 10 λεπτά ή περισσότερο, αν έχουμε χρόνο.
  4. Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια περιχύνουμε με βραστό νερό, μέχρι να το καλύψει. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  5. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  6. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  7. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το δυόσμο, τις ντομάτες και τον αρακά με το κουσκούς.
  8. Σερβίρετε τη σαλάτα και τα φαλάφελ με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015