Κάρι


Υλικά

  • 2 κ.σ. κύμινο, 
  • 2 κ.σ. κάρδαμο, 
  • 2 κ.σ. κόλιαντρο, 
  • 1 κ.σ. σιναπόσπορος, 
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (κανονίζει το επίπεδο κάψας), 
  • 1/4 φλ.τσ. κουρκουμάς σκόνη, 
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη. 


Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζουμε τους σπόρους σκέτους σε μέτρια φωτιά για 1'-2' μέχρι να μυρίσουν και τους ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά σε σκόνη. 
  2. Κάνουμε σκόνη τα μπαχαρικά σε μύλο, σε πέτρινο γουδί ή στο μπλέντερ. 
  3. Για να φτιάξουμε πάστα κάρι προσθέτουμε στο μείγμα 2 κ.σ. λυωμένο σκόρδο και 2 κ.σ. ξύδι και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο 1 μήνα.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015