Υλικά
- 2 κ.σ. κύμινο,
- 2 κ.σ. κάρδαμο,
- 2 κ.σ. κόλιαντρο,
- 1 κ.σ. σιναπόσπορος,
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (κανονίζει το επίπεδο κάψας),
- 1/4 φλ.τσ. κουρκουμάς σκόνη,
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη.
Εκτέλεση
- Καβουρδίζουμε τους σπόρους σκέτους σε μέτρια φωτιά για 1'-2' μέχρι να μυρίσουν και τους ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά σε σκόνη.
- Κάνουμε σκόνη τα μπαχαρικά σε μύλο, σε πέτρινο γουδί ή στο μπλέντερ.
- Για να φτιάξουμε πάστα κάρι προσθέτουμε στο μείγμα 2 κ.σ. λυωμένο σκόρδο και 2 κ.σ. ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο 1 μήνα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!