Κρεμμύδι


Προέλευση και είδη


Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa). Προέρχεται από την Περσία, όπου ξεκίνησε η καλλιέργεια του και η χρήση του ως πολύτιμο ανταλλάξιμο προϊόν. Αργότερα ήρθε στην αρχαία Αίγυπτο (το βρίσκουμε απεικονισμένο σε τάφους από το 3.200 π.Χ.) και στην Ελλάδα, απ’ όπου και εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο στους αρχαίους Αιγυπτίους όσο και στους αρχαίους Έλληνες ήταν μέρος της αμοιβής των στρατιωτών. 
Είναι ένα από τα περισσότερο καλλιεργούμενα λαχανικά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο.


Ιδιότητες και χρήσεις
Η παραδοσιακή ιατρική του δίνει αρκετές ιδιότητες. Θεωρείται αντισηπτικό, διουρητικό, βοηθάει την αντιμετώπιση του άσματος, της λαρυγγίτιδας, της βρογχίτιδας, της γρίπης, τα προβλήματα στο συκώτι και την αρτηριοσκλήρυνση. Επίσης, βοηθάει στην μακροζωία, στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και σαν ενισχυτικό σε όσους κάνουν πνευματική εργασία.
Στην παραδοσιακή γεωργία, χρησιμοποιείται σαν ενισχυτικό της άμυνας των φυτών, σαν μυκητοκτόνο και σαν εντομοκτόνο, ιδιαίτερα εναντίον αφίδων και ακάρεων.
Χρησιμοποιούνται 350 γρ. ψιλοκομμένων βολβών σε 10 λίτρα νερό όπου παραμένουν για 24 ώρες, το μίγμα μετά βράζεται σε χαμηλή φωτιά για 20 έως 30 λεπτά, φιλτράρεται και με αυτό ψεκάζονται τα φυτά που έχουν πρόβλημα.



Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015