Υλικά
- 350 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών επιπλέον
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα της φόρμας
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκαλιού ή λικέρ καφέ
- γλυκό βύσσινο ή παγωτό ή ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε πολύ καλά 6 πυρίμαχα σκεύη ατομικά ή μια μεγάλη φόρμα για σουφλέ. Πασπαλίζετε με αλεύρι τα φορμάκια ή τη φόρμα και τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βάζετε τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Χτυπάτε σε μπολ με το σύρμα των αυγών τους κρόκους και τα ολόκληρα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Κατόπιν προσθέτετε στο μείγμα των αυγών το μείγμα του βουτύρου και της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι στο μείγμα και το ανακατεύετε με σύρμα. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια ή το ρίχνετε στη μεγάλη φόρμα.
- Τις ψήνετε στους 200 °C για 15΄ (φορμάκια) ή 20΄-25΄ (στη φόρμα).
- Αφήνετε το κέικ ή τα κεκάκια να «σταθούν» για 5΄ και ξεφορμάρετε προσεχτικά.
- Πασπαλίζετε με άχνη και συνοδεύετε με βύσσινο γλυκό κουταλιού ή με παγωτό
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!