Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλι



Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 
  • 2 κουταλιές της σούπας βότκα 
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένα 

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζάνι μέλι 
  • 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι 
  • 1/2 - 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Sriracha (ανάλογα με το πόσο πικάντικο σας αρέσει το φαγητό σας) 
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
  • 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο + 2 κουταλιές της σούπας νερό 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο να 200 βαθμούς. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό με βότκα. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το άμυλο αραβοσίτου. Περνάτε το κοτόπουλο από το αυγό και στη συνέχεια από το καλαμποκάλευρο. 
  2. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά στο άνω μισό του φούρνου. Το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει μία ωχροκίτρινη επικάλυψη. 
  3. Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε, κάνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από καλαμποκάλευρο και το νερό, σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας. Αφού το αφήσουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 1 λεπτό, διαλύουμε το καλαμποκάλευρο στο νερό και το προσθέστε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 1 λεπτό). 
  4. Αφού το κοτόπουλο έχει ψηθεί, μετακινήστε το ταψί στη τρίτή απο κάτω θέση του φούρνου. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει ένα ανοικτό καφέ χρώμα. . 
  5. Προσθέστε το κοτόπουλο στην σάλτσα και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι.


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015