Υλικά
- 2 μεγάλα πράσα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος
- 675 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 ml (1 κουτ. του γλυκού) φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
- 2.5 ml (½ κουταλάκι του γλυκού) φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 450 ml γάλα
- 50 γρ. τυρί γραβιέρα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Κόψτε το πράσο σε φέτες μέσα σε ένα μπολ. Κόψτε τις πατάτες σε φέτες μέσα σε ένα άλλο μπολ.
- Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε το ένα τρίτο από τις πατάτες σε πυρίμαχο ταψί χωρητικότητας 1.8-2 λίτρα.
- Σκορπίστε τη μισή ποσότητα των πράσων από πάνω, το μισό αλεύρι κοσκινισμένο και το ένα τρίτο από το βούτυρο.
- Επαναλάβετε το ίδιο με τις μισές από τις υπόλοιπες πατάτες, τα υπόλοιπα πράσα και το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Ραντίστε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τελειώστε με μια στρώση πατάτες και κομμάτια βουτύρου.
- Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βράσει σχεδόν και ρίξτε το πάνω από τις πατάτες και τα πράσα.
- Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45 λεπτά.
- Στο μεταξύ τρίψτε το τυρί.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε για 20-25 λεπτά ή έως να ροδίσει το φαγητό και οι πατάτες να μαλακώσουν.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!