Πράσα με πατάτες στο φούρνο



Υλικά

  • 2 μεγάλα πράσα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος
  • 675 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 ml (1 κουτ. του γλυκού) φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
  • 2.5 ml (½ κουταλάκι του γλυκού) φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 450 ml γάλα
  • 50 γρ. τυρί γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. 
  2. Κόψτε το πράσο σε φέτες μέσα σε ένα μπολ. Κόψτε τις πατάτες σε φέτες μέσα σε ένα άλλο μπολ.
  3. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Τοποθετήστε το ένα τρίτο από τις πατάτες σε πυρίμαχο ταψί χωρητικότητας 1.8-2 λίτρα.
  5. Σκορπίστε τη μισή ποσότητα των πράσων από πάνω, το μισό αλεύρι κοσκινισμένο και το ένα τρίτο από το βούτυρο.
  6. Επαναλάβετε το ίδιο με τις μισές από τις υπόλοιπες πατάτες, τα υπόλοιπα πράσα και το κοσκινισμένο αλεύρι.
  7. Ραντίστε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τελειώστε με μια στρώση πατάτες και κομμάτια βουτύρου.
  8. Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βράσει σχεδόν και ρίξτε το πάνω από τις πατάτες και τα πράσα.
  9. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 45 λεπτά.
  10. Στο μεταξύ τρίψτε το τυρί.
  11. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε για 20-25 λεπτά ή έως να ροδίσει το φαγητό και οι πατάτες να μαλακώσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015