Υλικά
- 12 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
- ¾ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 αυγό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 μικρό κουτί μείγμα πουτίγκα στιγμής με γεύση βανίλια - ξηρό, δεν είναι προετοιμασμένοι (ένα κουτί 3,4 ουγκιά, θα πρέπει να είναι άμεση - δεν μαγειρεύουν και να εξυπηρετούν, κλπ)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
- 24 μαλακές καραμέλες
- προαιρετικά: χοντρό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μείγμα πουτίγκας, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας. Καλύψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε περίπου 3-4 κουταλιές από τη ζύμη μπισκότων και το πλάθεται σε μπάλα. Βάλτε μια καραμέλα στο κέντρο της μπάλας και πλάσετε το ώστε να γίνει μια ενιαία μπάλα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε απόσταση τουλάχιστον 8-10 εκ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν θέλουμε Ρίχνουμε επιπλέον σταγόνες σοκολάτας πάνω από κάθε μπισκότου.
- Ψήστε τα μπισκότα για 10-13 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και (προαιρετικά) πασπαλίζουμε αμέσως με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά στο ταψί. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!