Μαλακά μπισκότα με διπλή σοκολάτα



Υλικά


1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (F). 
  2. Τοποθετήστε τα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ.
  3. Τα ζεσταινετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερολέπτα. Στη συνέχεια τα βγάζετε και τα ανακατεύεται. Επαναλαμβάνεται τη διαδικασία μέχρι το βούτυρο και η σοκολάτα έχουν λιώσει τελείως και γίνουν ένα λείο μείγμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτή τη διαδικασία σε κανονικό φούρνο, αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια.
  6. Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας/βουτύρου και τα κομματακια σοκολάτας γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  8. Τοποθετήστε 1/4 του φλιτζάνιου μείγμα στο ταψί. 
  9. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήστε για 18-20 λεπτά. 
  10. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο φύλλο πριν τα σερβίρετε.wave.



Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015