Υλικά
1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (F).
- Τοποθετήστε τα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ.
- Τα ζεσταινετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερολέπτα. Στη συνέχεια τα βγάζετε και τα ανακατεύεται. Επαναλαμβάνεται τη διαδικασία μέχρι το βούτυρο και η σοκολάτα έχουν λιώσει τελείως και γίνουν ένα λείο μείγμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτή τη διαδικασία σε κανονικό φούρνο, αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια.
- Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας/βουτύρου και τα κομματακια σοκολάτας γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Τοποθετήστε 1/4 του φλιτζάνιου μείγμα στο ταψί.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήστε για 18-20 λεπτά.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο φύλλο πριν τα σερβίρετε.wave.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!