Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές σωτέ


Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Ζεσταίνετε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία 
  3. Αλατίστε και πιπερώστε τις μπριζόλες
  4. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  5. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ψήστε μέχρι να ψηθούν, 5-6 λεπτά περίπου
  6. Ενώ ψήνονται οι μπριζόλες, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και τσιγαρίστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 λεπτά. 
  7. Προσθέστε τις πιπεριές, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά επιπλέον 
  8. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη 
  9. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το ξύδι και το μαϊντανό. 
  10. Σερβίρετε με το χοιρινό με πουρέ πατάτας ή ρύζι

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015