Υλικά
- ελαιόλαδο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- μαϊντανό, φύλλα και κοτσάνια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη και χωρίς τα σπόρια
- 1 πρέζα πάπρικα
- 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
- 200 γρ φασόλια κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 300 γρ φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια και χαραγμένα, ή κομμένα σε ροδέλες
- ξύσμα λεμονιού
- φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κοτσάνια μαϊντανό μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις ελιές, το τσίλι και την πάπρικα και τα τηγανίζουμε για ένα λεπτό περίπου πριν προσθέσουμε τη ντομάτα. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέστε τα φασόλια και αλατοπιπερώστε. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε ένα στρώμα πάνω από τη σάλτσα ντομάτας. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
- Ελέγξτε αν το καλαμάρι έχει μαγειρευτεί και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
- Σερβίρετε τα καλαμάρια. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίστε με λίγο πάνω από το καθένα. Προσθέστε φέτες λεμονιού.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!