Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 450 γρ ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με χυμό)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι νερό
- 500 γρ κοφτό μακαρόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το χταπόδι με κρύο νερό και (αν υπάρχει) αφαιρούμε το σκληρό κέντρο.
- Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Όταν έχει μαλακώσει το κόβουμε σε κομματάκια 3-4 εκατοστών.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Όταν το κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί και το προσθέτουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες,1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Η σάλτσα πρέπει να είναι παχιά. Εάν χρειάστεί περισσότερο νερό κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε βραστό νερό, 1/4 φλιτζάνιου κάθε φορά.
- Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!