Χταπόδι μακαρονάδα



Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 450 γρ ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με χυμό)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 500 γρ κοφτό μακαρόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χταπόδι με κρύο νερό και (αν υπάρχει) αφαιρούμε το σκληρό κέντρο. 
  2. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά. 
  3. Όταν έχει μαλακώσει το κόβουμε σε κομματάκια 3-4 εκατοστών.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Όταν το κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτουμε το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. 
  5. Διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί και το προσθέτουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες,1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  8. Η σάλτσα πρέπει να είναι παχιά. Εάν χρειάστεί περισσότερο νερό κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε βραστό νερό, 1/4 φλιτζάνιου κάθε φορά.
  9. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 
  10. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015