Υλικά
- 1 λουκάνικο γαλοπούλα ή χοιρινό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα Κρεόλ (δείτε εδώ)
- 4 σφικτά βρασμένα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το περίβλημα από το λουκάνικο. Παίρνουμε το εσωτερικό και το ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και τη καυτερή σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Παίρνουμε μια χούφτα από το μείγμα, το ισιώνουμε ανάμεσα στα χέρια σας και το τυλίγουμε γύρω από ένα αυγό έτσι ώστε το αυγό να είναι πλήρως καλυμμένο με το μείγμα.
- Προσθέστε το μείγμα Κρεόλ στη τριμμένη φρυγανιά.
- Περνάμε κάθε αυγό από το αλεύρι, στη συνέχεια από το χτυπημένο αυγό και τέλος, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε λάδι 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση.
- Σερβίρονται ως συνοδευτικό με σως της επιλογής σας
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!