Σκωτσέζικα αυγά



Υλικά


  • 1 λουκάνικο γαλοπούλα ή χοιρινό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα Κρεόλ (δείτε εδώ)
  • 4 σφικτά βρασμένα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


  1. Βγάζουμε το περίβλημα από το λουκάνικο. Παίρνουμε το εσωτερικό και το ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και τη καυτερή σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. 
  2. Παίρνουμε μια χούφτα από το μείγμα, το ισιώνουμε ανάμεσα στα χέρια σας και το τυλίγουμε γύρω από ένα αυγό έτσι ώστε το αυγό να είναι πλήρως καλυμμένο με το μείγμα. 
  3. Προσθέστε το μείγμα Κρεόλ στη τριμμένη φρυγανιά. 
  4. Περνάμε κάθε αυγό από το αλεύρι, στη συνέχεια  από το χτυπημένο αυγό και τέλος, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη φρυγανιά. 
  5. Τηγανίζουμε σε λάδι 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.  
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση. 
  7. Σερβίρονται ως συνοδευτικό με σως της επιλογής σας


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015