Υλικά
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο
- 2 φλιτζάνια κουνουπίδι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 λωρίδες μπέικον
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 10-15 λεπτά, ώστε να τσιμπιέται με το πιρούνι. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το τυρί παρμεζάνα.
- Περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι σωτάρουμε το μπέικον με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, ώστε να γίνει τραγανό και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Πασπαλίζουμε με μπέικον λίγο πριν το σερβίρισμα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!