Πράσινα αυγά και ζαμπόν

Υλικά


  • 6 μεγάλα σφιχτά βρασμένα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιολάδο
  • 2 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο 
  • Μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι ή σέσκουλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


  1.  Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά στη μέση. 
  2. Αφαιρούμε τους κρόκους και και κρατάμε τους 3.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ζαμπόν για ένα λεπτό. 
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να μαραθούν.
  5. Σε ένα μέτριο μπολ λιώνουμε τους 3 κρόκους με τη μαγιονέζα, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει λείο. 
  6. Προσθέτουμε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  7. Βάζουμε τη γέμση μέσα στο ασπράδι και σερβίρουμε αμέσως.

Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015