Βραστό αυγό σε σχήμα καρδιάς


Υλικά

  • Ένα χαρτονάκι π.χ. από συσκευασία γάλατος ή χυμού
  • Ένα ξυλάκι τύπου Chopstick ή ένα καθαρό πινέλο
  • Ένα αυγό βραστό – σφιχτό
  • Δύο λαστιχάκια

Εκτέλεση


  1. Κόβουμε το χαρτόνι μας και το διπλώνουμε στα δύο, όπως στη φωτογραφία.
  2. Βράζουμε το αυγό αρκετά έτσι ώστε να είναι σφιχτό κι όχι μελάτο.
  3. Ξεφλουδίζουμε το αυγό όσο ακόμη είναι ζεστό, αλλιώς το αυγό μπορεί να σπάσει από την πίεση. Για να πετύχει η καρδούλα το αυγό μας δεν πρέπει να έχει κρυώσει. Το βάζουμε στη χαρτονένια θήκη που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω το ξυλάκι στερεώνοντάς το με τα δύο λάστιχα στις άκρες της χάρτινης βάσης. Το ξυλάκι θα ασκεί πίεση στο αυγό, οπότε θα δημιουργήσει το επιθυμητό βαθούλωμα, που θα σχηματίσει το σχήμα καρδιάς!

Μπορείτε να δείτε το video που ακολουθεί παρακάτω.


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015