Υλικά
Για την καρυδόπιτα
- 6 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμένα
- 115 γραμμάρια γαλέτα
- 2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά του χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Για την καρυδόπιτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τη γαλέτα, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά ή έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα που έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στα αυγά και το μείγμα της φρυγανιάς, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
- Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.
- Ελέγχουμε εάν η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλουμε από το γλυκό.
- Εάν δεν είναι καθαρό, ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσουμε.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι.
- Σιγά σιγά το ρίχνουμε όλο.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!