Ρολάκια με λαζάνια


Υλικά

  • 8-12 λαζάνια
  • 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
  • φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • 2 φλιτζάνια μείγμα τριμμένων ιταλικών τυριών
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
  3. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα τυριών και το βάζουμε στο κέντρο από κάθε λαζάνι. 
  4. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδωμένο. 
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό, το σκόρδο, και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. 
  6. Απλώνουμε μια μικρή κουταλιά σάλτσας στην κορυφή από κάθε ρολό λαζανιού.
  7. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τα τριμμένα ιταλικά τυριά. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ή μέχρι τα τυριά να λιώσουν.
  9. Σερβίρουμε με ψωμί και πράσινη σαλάτα.


Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!

Κοινοποιήστε →
Back to top

Τετράδιο Συνταγών © 2015