Υλικά
- 8-12 λαζάνια
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
- φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- 2 φλιτζάνια μείγμα τριμμένων ιταλικών τυριών
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα τυριών και το βάζουμε στο κέντρο από κάθε λαζάνι.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε ελαφρώς λαδωμένο.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό, το σκόρδο, και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε μια μικρή κουταλιά σάλτσας στην κορυφή από κάθε ρολό λαζανιού.
- Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τα τριμμένα ιταλικά τυριά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ή μέχρι τα τυριά να λιώσουν.
- Σερβίρουμε με ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!