Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας (4 για κάτω και 4 πάνω από την γέμιση)
- ½ φλ. ελαιόλαδο περίπου (για το λάδωμα των φύλλων)
- 2-3 κ.σ. φρέσκο γάλα (για την επιφάνεια της μακαρονόπιτας)
Για την γέμιση
- 450 γρ. τριμμένα τυριά της προτίμησης μου (π.χ. φέτα και χαλούμι που είναι ελαφρά)
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
- 125 γρ. ταλιατέλες (ζυγισμένες άβραστες)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινώ βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι (για να μην κολλήσουν), τα στραγγίζω και τα ανακατεύω σε ένα μπολ με το γιαούρτι.
- Κατόπιν αναμιγνύω και τα τριμμένα τυριά, προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι αν η γέμιση δεν είναι αλμυρή (καθώς τα μακαρόνια το σηκώνουν) κι ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά της γέμισης.
- Λαδώνω ελαφρά ένα pyrex, στην συνέχεια στρώνω το πρώτο φύλλο της τυρόπιτας, το λαδώνω και συνεχίζω στρώνοντας και λαδώνοντας και τα υπόλοιπα τρία.
- Ρίχνω την γέμιση και την απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Επαναλαμβάνω με τα υπόλοιπα φύλλα και τέλος χαράσσω την μακαρονόπιτα σε κομμάτια, την αλείφω με το γάλα και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50’ ωσότου ροδοκοκκινίσει.
- Την σερβίρω 15΄ αφού την βγάλω από τον φούρνο για να μην είναι πολύ ζεστή και διαλύεται.
Κάντε like στη σελίδα μας για να βλέπετε τις νέες συνταγές!